ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ

Επίσκεψη στους αμπελώνες και στο οινοποιείο μας.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Η περιήγηση στο επισκέψιμο Κτήμα μας, που βρίσκεται στη Ζίτσα Ιωαννίνων και η μύηση στο γοητευτικό κόσμο του κρασιού και του τσίπουρου διαρκεί περίπου μία ώρα. Καθημερινά μπορείτε να μας επισκεφτείτε από 10π.μ. έως  2μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ.: +30 26580 22212).

Η ξενάγηση ξεκινά από τους αμπελώνες του κτήματος, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται σε αυτούς, αλλά και για να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Συνεχίζεται στο οινοποιείο μας, όπου γίνεται ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, στις κάβες παλαίωσης (κελάρια), στο εμφιαλωτήριο και καταλήγει στην αίθουσα γευσιγνωσίας στην οποία γίνονται οι οινικές δοκιμές με τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Ως μέλος των «Οίνων της Βορείου Ελλάδος» το Κτήμα Γκλίναβος έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του προγράμματος “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, μιας δημοφιλούς και ολοκληρωμένης δράσης οινοτουρισμού και πολιτιστικού σκοπού. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε χρόνο Αμερικανοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Κτήμα μας στη Ζίτσα και δοκιμάζουν τα κρασιά μας σε συνδυασμό με τοπικές σπεσιαλιτέ.

ΟΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Φτάνοντας στην αίθουσα γευσιγνωσίας και μετά την περιήγηση στους χώρους παραγωγής και οινοποίησης, οι επισκέπτες μας μπορούν να χαλαρώσουν και φυσικά να δοκιμάσουν τα κρασιά μας μαζί με τοπικά εδέσματα, ειδικά επιλεγμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν με το κάθε κρασί. Έχουν την ευκαιρία να γευτούν την εξαιρετική “Ντεμπίνα” μας με χέλι στα κάρβουνα που της ταιριάζει άψογα ή να συνοδέψουν τις υπέροχες πίτες της περιοχής με το παραδοσιακό ντόπιο κρασί μας, το “Παλιοκαιρίσιο”.

Από τη βεράντα της αίθουσας γευσιγνωσίας η θέα προς τους αμπελώνες, τις γύρω φυσικές ομορφιές και τα επιβλητικά βουνά της προέκτασης της Πίνδου είναι καταπληκτική. Και μέσα στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον η γευστική δοκιμή των κρασιών γίνεται ιδιαίτερα απολαυστική, καθώς δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη.

Το εκθετήριο μας είναι ο τελευταίος σταθμός των επισκεπτών του οινοποιείου μας, όπου μπορούν να ανακαλύψουν φιάλες παλαιάς σοδειάς καθώς και ακυκλοφόρητες από ιδιαίτερα χαρμάνια. Να προμηθευτούν σε ειδικές τιμές τα προϊόντα μας καθώς και μια ποικιλία άλλων αντικειμένων σχετικών με το κρασί, τη χρήση και τη συντήρησή του, όπως ανοιχτήρια, σαμπανιέρες κ.α. Να επιλέξουν όμορφα δώρα για τους αγαπημένους τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις δώρων, συνδυάζοντας τα κρασιά, τα αποστάγματα ή τα χρηστικά αντικείμενα οίνου της αρεσκείας τους με καλαίσθητες χάρτινες ή ξύλινες συσκευασίες.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον οίνο και η εκπαίδευση σχετικά με αυτές αποτελούν, αναμφίβολα, στοιχείο πολιτισμού. Υπό την «καθοδήγηση» του θεού Διόνυσου, το κρασί και το ελαιόλαδο ήταν αυτά που βοήθησαν στην εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο. Άλλωστε, η Ελλάδα υπήρξε η μόνη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που είχε θεό του κρασιού. Γι όλους αυτούς, αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους, είναι χρέος μας να μυήσουμε τις νεότερες γενιές στην τέχνη της οινολογίας.

Οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολεία συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται τακτικά στο Κτήμα Γκλίναβος. Κατά τη διάρκειά τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα αμπελοτόπια μας στη Ζίτσα και να συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με το αμπέλι. Να περιηγηθούν στους χώρους με τις δεξαμενές ζύμωσης και στα υπόγεια κελάρια μας. Να ενημερωθούν από τους οινολόγους μας για τη συναρπαστική τέχνη της οινολογίας και να ξεναγηθούν σε έναν πρωτόγνωρο και εξαιρετικά ενδιαφέρον κόσμο.

Οι ξεναγήσεις στο Κτήμα Γκλίναβος απευθύνονται σε μαθητές σχολείων που φοιτούν από την τρίτη τάξη του δημοτικού και πάνω. Με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση των σχολικών ξεναγήσεων, οι επισκέψεις προγραμματίζονται έπειτα από συνεννόηση, στα τηλέφωνα του οινοποιείου μας και στο email: isygouna@glinavos.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ

Το Κτήμα μας βρίσκεται περίπου 27 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων (Μοναστήρι – Ζίτσα, 44003, Ιωάννινα) και ο πιο σύντομος δρόμος για να έρθετε είναι περνώντας μέσα από το Γιάννενα. Πιο συγκεκριμένα: ξεκινώντας από το κέντρο των Ιωαννίνων (δρόμος προς Ηγουμενίτσα, Ε.Ο. Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας / E92 / EO6), ακολουθείτε την Επαρχιακή Οδό Κληματιάς – Βήσσανης και φτάνετε στη Ζίτσα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πινακίδες που θα σας οδηγήσουν στο Κτήμα Γκλίναβος.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: τηλ.: (+30) 26580 22212, fax: (+30) 26580 22261, e-mail: abaltogiannis@glinavos.gr.