back

Αγιωργίτικο

Χαρισματική, Ελληνική & Αξιοζήλευτη

Μια από τις κορυφαίες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες, που σίγουρα πολύ θα ήθελαν και άλλες χώρες να έχουν τη δυνατότητα να την καλλιεργούν. Για την ώρα, η παραγωγή και η αξιοποίησή της παραμένει προνόμιο της Ελλάδας, άρρηκτα συνδεδεμένο με το έδαφος, το κλίμα, την παράδοση και την ιστορία μας.

Περισσότερα
Αγιωργίτικο η ερυθρή ποικιλία σταφυλιού με πλούσια γεύση και ελληνική προέλευση, καλλιεργείται στο κτήμα Γκλίναβος στη Ζίτσα,στα Ιωάννινα

Χαρακτηριστικά

Το Αγιωργίτικο πραγματικά τα έχει όλα: ωραίο χρώμα, πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, απαλές ταννίνες και πάχος στο στόμα. Είναι με λίγα λόγια αναντικατάστατο, τόσο ως σκέτο Αγιωργίτικο, όσο και σε ανάμειξη με άλλες ποικιλίες. Από αυτό δημιουργούνται κρασιά κομψά, ευέλικτα, αρωματικά, βελούδινα και γεμάτα, που χαϊδεύουν κυριολεκτικά τις αισθήσεις.  
Αποτελεί μια ποικιλία αμπέλου με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) "Νεμέα" που ανάλογα με  τη σύσταση του εδάφους, το υψόμετρο και τις μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου φάσματος τύπων κρασιών, εξαιρετικής ποιότητας.

Εμείς από Αγιωργίτικο φτιάχνουμε το Κόκκινο Βελούδο, αλλά και το αυτούσιο Αγιωργίτικο του Κτήματος Γκλίναβος.
Περισσότερα
Σχετικά
ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ κρασιά
prev next
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ