πίσω

Μπεκάρι

Ζωηρή, εύρωστη & παραγωγική

Η δεύτερη χαρακτηριστική και φυσικά αξιοσημείωτη, γηγενής ερυθρή ποικιλία σταφυλιών της Ηπείρου είναι το Μπεκάρι. Συμμετέχει στην παραγωγή του Τοπικού Οίνου Ιωαννίνων (ροζέ ημιαφρώδης), ενώ σε συνδυασμό με το Βλάχικο, σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν το ιδανικό δίδυμο για τη δημιουργία ξεχωριστών κόκκινων κρασιών, πλούσιων σε αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου.

Περισσότερα
Μπεκάρι η γηγενής ερυθρή ποικιλία σταφυλιού από την Ήπειρο με βαθύ άρωμα, μια ζωηρή και εύρωστη ποικιλία που καλλιεργείται στους αμπελώνες της Ζίτσας στο κτήμα Γκλίναβος.

Χαρακτηριστικά

Το Μπεκάρι είναι ένα ερυθρό σταφύλι με λεπτή φλούδα, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για την παραγωγή ελαφριών ερυθρών και ροζέ κρασιών. Ως ποικιλία είναι ζωηρή και παραγωγική, αλλά ευαίσθητη στην ξηρασία και καλλιεργείται σε περιορισμένη έκταση κυρίως στο νομό Ιωαννίνων. Σε σύγκριση με το Βλάχικο, χαρακτηρίζεται από πιο βαθύ χρώμα και υψηλότερη περιεκτικότητα σε ταννίνες και αλκοόλη, γι΄ αυτό κατά κύριο λόγο τα χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα κρασί πιο πολύπλοκο από πλευράς αρωμάτων και γεύσεων. Από Βλάχικο και Μπεκάρι παράγουμε το Βλάχικο Γκλίναβος.

Περισσότερα
Σχετικά
ΜΠΕΚΑΡΙ κρασιά
προηγ. επόμ.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ