Cabernet Sauvignon
Κοσμοπολίτικη & πασίγνωστη διεθνώς
Η πρώτη διεθνής ποικιλία κρασοστάφυλων που καλλιεργήθηκε στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και η πιο γνωστή ερυθρή γενικότερα είναι το Cabernet Sauvignon. Αν και υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδοχές σχετικά με την καταγωγή της, έχει ταυτιστεί με το Μπορντό της Γαλλίας.
Είναι ανθεκτική και προσαρμόζεται εξαιρετικά εύκολα σε ποικίλους τύπους εδαφών και σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, γεγονός που εξηγεί και την ευρύτατη εξάπλωσή της σε όλες σχεδόν τις αμπελουργικές ζώνες ανά τον κόσμο. Στην Ήπειρο το Cabernet Sauvignon, άρχισε να καλλιεργείται πριν από μερικές δεκαετίες. Το ιδιαίτερο κλίμα και τα εδάφη της περιοχής αποδείχθηκαν ευνοϊκά τόσο για την ανάπτυξή του, όσο και για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.
