back

Cabernet Sauvignon

Κοσμοπολίτικη & πασίγνωστη διεθνώς

Η πρώτη διεθνής ποικιλία κρασοστάφυλων που καλλιεργήθηκε στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και η πιο γνωστή ερυθρή γενικότερα είναι το Cabernet Sauvignon. Αν και υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδοχές σχετικά με την καταγωγή της, έχει ταυτιστεί με το Μπορντό της Γαλλίας.

Είναι ανθεκτική και προσαρμόζεται εξαιρετικά εύκολα σε ποικίλους τύπους εδαφών και σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, γεγονός που εξηγεί και την ευρύτατη εξάπλωσή της σε όλες σχεδόν τις αμπελουργικές ζώνες ανά τον κόσμο. Στην Ήπειρο το Cabernet Sauvignon, άρχισε να καλλιεργείται πριν από μερικές δεκαετίες. Το ιδιαίτερο κλίμα και τα εδάφη της περιοχής αποδείχθηκαν ευνοϊκά τόσο για την ανάπτυξή του, όσο και για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Περισσότερα
Cabernet Sauvignon η πιο γνωστή ερυθρή ποικιλία κρασοστάφυλων που καλλιεργείται στους αμπελώνες της Ζίτσας του Γκλίναβου, στα Ιωάννινα

Χαρακτηριστικά

Τα μετρίου μεγέθους τσαμπιά του δίνουν σταφύλια βαθύχρωμα, πλούσια σε σάκχαρα και με καλή οξύτητα. Τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός κλασικού Cabernet Sauvignon, μικρής στρεμματικής απόδοσης, είναι το έντονο πορφυρό χρώμα, το πλούσιο σώμα, οι απαλές ταννίνες και τα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως φραγκοστάφυλου, σμέουρου και κερασιού. Στο πολύπλοκο άρωμα του μπορούμε να διακρίνουμε επίσης, την ελαφριά μυρωδιά της πράσινης πιπεριάς, του κέδρου και της μέντας. Οι διακριτικές ταννίνες με το πάχος που αισθανόμαστε στο στόμα αφήνουν μια ευχάριστη επίγευση με διάρκεια.

Με προσεκτική ερυθρή κλασική οινοποίηση και στη συνέχεια με παλαίωση σε δρύινα βαρέλια παράγονται κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, που διαθέτουν ισχυρή και συνήθως εύκολα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα. Ένα ποσοστό από το Cabernet Sauvignon που παράγεται στο Κτήμα Γκλίναβος (με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις των 700 κιλών) συμμετέχει στη σύνθεση των κρασιών μας Δρυάδες και Άπειρος Χώρα Ερυθρό.

Περισσότερα
Σχετικά
CABERNET SAUVIGNON κρασιά
prev next
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ