back

Ανανεωμένη εμφάνιση για την Κυρά Φροσύνη

Νέα εμφάνιση για την Kυρά Φροσύνη, ένα από τα πρώτα μας κρασιά που συνεχίζει να παράγεται εδώ και 36 χρόνια.
 
Λίγα λόγια για την ιστορία της . . .
Η ιστορία της Kυρά Φροσύνης συνδέθηκε με αυτήν του Αλή Πασά των Ιωαννίνων και το τραγικό τέλος της στις 11 Ιανουαρίου του 1801, τραγουδήθηκε σε δημοτικά τραγούδια αλλά έγινε και όπερα, μυθιστόρημα και ταινία. Ο Αλή Πασάς αποφάσισε να την εκτελέσει μαζί με άλλες 17 συντοπίτισσες της δια πνιγμού στην λίμνη των Ιωαννίνων , με την επίσημη αιτιολογία ότι ζούσαν ανήθικα, κάτι για το οποίο έχουν εκφραστεί αμφιβολίες και η Ευφροσύνη Βασιλείου έφτασε να θεωρείται έως και θύμα πολιτικών διώξεων.
 
Η Ετικέτα. . .
Το κύριο μέρος της ετικέτας καταλαμβάνει η μορφή της Κυρά Φροσύνης με ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα της, αποδίδοντας έτσι το μυστήριο της ιστορίας της.
Το κάτω μέρος της ετικέτας ολοκληρώνεται από ένα επαναλαμβανόμενο σχήμα, θυμίζοντας ροή υδάτων , συνδέοντας έτσι το εικαστικό με την τραγική της κατάληξη στη λίμνη των Ιωαννίνων.
Το καψύλλιο σε βαθύ μαύρο χρώμα αποτελεί τον καμβά όπου περιμετρικά ξεδιπλώνονται οι στίχοι του αστικού τραγουδιού με τίτλο “Της Κυρά Φροσύνης”.
 
Για μας δεν είναι απλά ένα κρασί, είναι η ιστορία μας , μια αφήγηση για τον τόπο μας, είναι οι μνήμες και οι δικές σας αναμνήσεις . Καλή σας απόλαυση!