Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ...

Πιστεύουμε ότι κάθε κρασί πρέπει να αφηγείται μια ιστορία. Την ιστορία της ποικιλίας του, της παρασκευής, της ωρίμανσης, της οινοποίησης, των βροχών, του λιοπυριού και της γης του. Της ευλογημένης και φημισμένης γης της Ζίτσας Ιωαννίνων, που μας χαρίζει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Αυτός είναι και ο λόγος που διαλέξαμε να ακολουθήσουμε το λιγότερο “ταξιδεμένο” δρόμο, αυτόν που απαιτεί σεβασμό στην παράδοση και παράλληλα αρμονική συνεργασία της με τις νέες τεχνολογίες.  

Από τον τρύγο των σταφυλιών με το χέρι μέχρι τη διακριτική αλλά ουσιαστική χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών οινοποίησης συνταιριάζουμε τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων. Επιλέγουμε να καλλιεργούμε και να αναβιώνουμε σπάνιες ποικιλίες του τόπου μας, ξεχασμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πειραματιζόμαστε και δοκιμάζουμε συνεχώς νέες τεχνικές για την παραγωγή κρασιού από αυτές, τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό με καθιερωμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες σταφυλιών.

Πηγή έμπνευσης και πρωταρχικός στόχος μας, από την πρώτη στιγμή, είναι και παραμένει  η δημιουργία ξεχωριστών και αναγνωρίσιμων κρασιών υψηλής ποιότητας. Με την ίδια φιλοσοφία στο διεθνώς βραβευμένο οινοποιείο μας δημιουργούμε και το πλέον αγαπημένο απόσταγμα της Ηπείρου. Το τσίπουρο που παράγουμε τόσο στην παραδοσιακή του μορφή αλλά και ως παλαιωμένο από την πασίγνωστη λευκή ντόπια ποικιλία Ντεμπίνα.

Σήμερα, η θερμή υποδοχή των κρασιών και των αποσταγμάτων του Κτήματος μας από νέες αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά κυρίως η διαχρονική εμπιστοσύνη του κόσμου επιτρέπει σε όλους εμάς να συνεχίζουμε το ταξίδι μας σε αυτόν τον πιο απαιτητικό αλλά σίγουρα συναρπαστικό δρόμο. Το δρόμο της παράδοσης και της υψηλής ποιότητας που προϋποθέτει μεράκι και αγάπη για τη μάνα γη.

Περισσότερα