back

Προς τιμήν του ιδρυτή μας Λευτέρη Γκλίναβου

Ήταν την περίοδο του 1960, όταν ένας άνθρωπος οραματίστηκε πως ο τόπος του μπορούσε να αποδώσει εξαιρετικής ποιότητας καρπούς. Πήρε την απόφαση λοιπόν να ξενιτευτεί και να σπουδάσει οινολογία και αμπελουργία σε μια σπουδαία σχολή, αυτή του Bordeaux στη Γαλλία. Να γίνει ένας από τους πρώτους οινολόγους που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο της οινοποιίας στην Ελλάδα. 38 χρόνια μετά την ίδρυση του Κτήμα Γκλίναβος, ο Λευτέρης Γκλίναβος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους οινολόγους της Ελλάδος!

Θέλοντας να τιμήσουμε τον ιδρυτή του Κτήματος, αποφασίσαμε να μετονομάσουμε τον αφρώδη οίνο μας “Poeme”, από την τοπική ποικιλία Ντεμπίνα, τη ναυαρχίδα των αφρωδών οίνων της Ζίτσας, σε Lefteris GLINAVOS. Ένας από τους αφρώδεις οίνους που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας, δηλαδή με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, κατά την οποία το κρασί παραμένει με τα υλικά της δεύτερης ζύμωσης πλούσια σε γευστικές εντυπώσεις για 18 περίπου μήνες και η πίεση στη φιάλη φτάνει τις 5 ατμόσφαιρες.

Η έντονη γεωμετρική ετικέτα δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι οίνοι Lefteris GLINAVOS Brut και Lefteris GLINAVOS Demi-Sec είναι οι αιχμές του δόρατος του οινοποιείου Κτήμα Γκλίναβος και επάξια φέρουν το όνομα του ιδρυτή του.