back

Ένα κλασσικό ροζέ για Privé στιγμές

Το Rose Privé είναι το μοναδικό ροζέ κρασί του κτήματος και ανήκει στην κλασσική κατηγορία κρασιών. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώθηκε η γενικότερη αναβάθμιση του τόσο σε επίπεδο ετικέτας όσο και σε ποικιλιακή σύνθεση.

Η καινούρια σοδειά, 2014, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που απεικονίζει μία αρχοντική πολυθρόνα συμβολίζοντας έτσι την έννοια που δίνει ο καθένας για την λέξη "privé." Προσδίδει αίσθηση της εκλεπτυσμένης ιδιωτικής απόλαυσης και χαλαρότητας χωρίς να σημαίνει ότι απολαμβάνεται χωρίς παρέα. Άλλωστε κρασί, απόλαυση και παρέα θεωρούνται ένα. Επίσης, η "privé" ροζ πολυθρόνα φέρει και λίγο από την Ηπειρώτικη αισθητική θυμίζοντας στον οινόφιλο τον τόπο προορισμού του.

Παράλληλα είναι ένα κρασί, τόσο δροσερό και ευχάριστο αλλά συνάμα τόσο πολύπλοκο που ωθεί τον οινόφιλο καταναλωτή να το «αναζητήσει», να καταλάβει τα κύρια χαρακτηριστικά του, να το συζητήσει και να το απολαύσει με ανθρώπους που αγαπούν ή όχι το "privé" στοιχείο.

Οι ποικιλίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη φετινή χρονιά είναι το Syrah και το Βλάχικο. Δύο ποικιλίες που δένουν για πρώτη χρονιά εξαιρετικά και δίνουν ποικίλα αρώματα κόκκινων και μικρών μαύρων φρούτων, όπως φράουλα, κεράσι, βύσσινο, σμέουρο αλλά και βατόμουρο. Είναι ιδιαίτερα "πικάντικο", ισορροπημένο σε οξύτητα, μέτριο σε σώμα και με διακριτική παρουσία ταννινών.

Είναι ένα κρασί που μπορεί να σταθεί και μόνο του αλλά και με συνοδεία φαγητού. Μπορεί να ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο και να συνοδεύσει κάθε μοναδική στιγμή "privé" ή μη.