back

8 Νέες Διακρίσεις σε Δύο Διεθνείς Διαγωνισμούς

Με τον καλύτερο τρόπο εισήλθε το Κτήμα Γκλίναβος στο 2017 λαμβάνοντας 8 νέες διακρίσεις από δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθιστώντας το, το μοναδικό πολυβραβευμένο οινοποιείο της Ηπείρου και πρώτο σε βραβεύσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Τα πρώτα βραβεία ήρθαν από το διαγωνισμό PAR WINE AWARD 2017, όπου το Primus Zitsa Barrique, σοδειάς του 2015, άγγιξε την τελειότητα με 95 βαθμούς στους 100, αποκτώντας το Χρυσό Βραβείο. Την τετράδα συμπλήρωσαν το Traminer, σοδειάς του 2015, το Syrah, σοδειάς του 2013 και το Lefteris Glinavos Brut, σοδειάς του 2012 αποκτώντας ανττο Ασημένιο Βραβείο.

Ο διαγωνισμός PAR WINE AWARD διοργανώνεται από το 2011 με τη συμμετοχή Ελληνικών κρασιών από το WINE System AG και τον Martin Darting, διεθνώς αναγνωρισμένο οινικό σύμβουλο και κριτή.
Τα επόμενα τέσσερα βραβεία ήρθαν από το Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης με το Δρυάδες, σοδειάς του 2011, και το Άσπρα Χώματα σοδειάς του 2016 να αποκτούν το Χρυσό Μετάλλιο και το Syrah, σοδειάς του 2012 να αποκτάει το Ασημένιο Μετάλλιο. Την τετράδα συμπληρώνει το τσίπουρο από Ντεμπίνα Ασημένια Λίμνη αποκτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο στην ειδική κατηγορία αποσταγμάτων.

Ο 17ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διεξήχθη στις 1-3 Μαρτίου 2017, όπου 42 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου δοκίμασαν 783 δείγματα από την Ελλάδα και από 7 άλλες χώρες.
Το Κτήμα Γκλίναβος συνεχίζει να βάζει στο διεθνές προσκήνιο τα αμπελοτόπια της Ζίτσας και τα εκπληκτικά κρασιά της. Η ποιότητα είναι θέμα επιλογής.